top of page
kampvuur

Workshop Oorspronkelijk Buitenkoken met de Vuurmeester

Tijdens deze, 4 uur durende, workshop gaan we koken op open vuur en met Dutch Ovens.

 

Hierbij gebruiken we zoveel mogelijk verse producten en koken we in het seizoen.

En natuurlijk proeven we tijdens de workshop de gemaakte gerechten en krijg je de gebruikte recepturen mee naar huis.

Workshop informatie

Deelname Kosten

De prijs voor de workshop ligt op € 65,- per persoon incl. koffie/thee en een sapje. Frisdrank, bier en wijn zijn voor een schappelijke prijs beschikbaar bij de 'camping bar'

Aanmelden Workshop

Aanmeldingen lopen via camping ´t Nije hof. Bij aanmelding ontvangt u een betaalverzoek, na betaling is de aanmelding definitief.

Tijdsduur Workshop

De workshop gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen.. We beginnen om 11.00 uur en de workshop zal duren tot ongeveer 15.00 uur.

Oorspronkelijk (buiten) Koken

Oorspronkelijk Koken is het koken zoals het in het verleden gebeurde, op houtvuur. Deze vorm van koken zorgde voor prachtige gerechten die we ook vandaag de dag nog kennen. Oorspronkelijk koken is ook ambachtelijk koken. Vers en zoveel mogelijk in het seizoen.

Tegenwoordig komen steeds meer bereidingsmethoden van weleer terug. Buiten koken is de afgelopen jaren meer geworden dan het grillen van vlees op de barbecue, waar overigens ook niets mis mee is.

In veel Outdoor winkels vind je pie irons, dutch ovens, skillets en griddles. De buitenkok kan zijn hart ophalen aan de verschillende mogelijkheden die voor handen zijn.

Ikzelf kwam in aanraking met het koken op houtvuur in Zweden, waar in sommige streken er nog altijd veel op houtvuur gekookt wordt, en niet alleen buiten. Het hout gestookt fornuis is nog lang niet verdwenen. En gelukkig maar.. Het koken op hout heeft een authentieke beleving en geeft een heerlijke smaak.

Voor het koken op vuur maak ik het liefst gebruik van gietijzer, een prachtig product dat zorgt voor een gelijkmatige warmtegeleiding. Het vergt iets meer onderhoud dan een gewone pan, maar als je gietijzer goed behandeld heb je een pan voor het leven.

De recepten zijn geschreven voor het koken op houtvuur, maar kunnen redelijk eenvoudig omgezet worden voor gebruik in de gewone keuken. Mocht je er toch niet uitkomen of heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact met me op!

Ik wens je heel veel plezier!

Christian Boomker, de Vuurmeester

bottom of page